2010. augusztus 17., kedd

Vilmos és a két bogyós levese

Július óta Nischer felhőcskéin repülve álmodozom a jéghideg gyümölcslevesről. De vajon melyik az a változat ami a lehető leggyorsabban az asztalra, illetve hozzám kerül persze minőségi romlás nélkül... Kísérleteztem, pár receptet összeollóztam, és megtaláltam a legkönnyebb utat a ehhez a páratlanul üdítő finomsághoz. Kötelező kipróbálni, a nyár nem múlhat el nélküle!

Hozzávalók:
  • 300g fagyasztott ribizli
  • 200g fekete szeder
  • 3db vilmoskörte
  • fél citrom reszelt héja
  • 4dl tej
  • 1dl tejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor

A tetejére:
  • 25dkg mandula
  • vanília fagyi

A gyümölcsökből félreteszünk egy kis adagot levesbetétnek. A többi hozzávalót a tejen kívül egyszerűen összeturmixoljuk, majd a tejet is egyenletesen kavargatva hozzáöntjük.
A fagyasztott ribizli jól lehűti a levest, de nem árt egy kis időre mégis a hűtőbe tenni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, (ami megbolondítja majd az ízeket). Tálaláskor adagokra osztva a levesbe tesszük a friss gyümölcsöket, jöhet a tányérok közepébe egy nagy gombóc fagylalt, és sok sok illatos mandula. De tovább is fokozhatjuk az élvezeteket habtejszíngaluskákkal tálalva, vagy meglocsolva egy kis mézzel a tetejét.
Tipp: Ki lehet próbálni más gyümölcsöket is, pl. málnát, epret, sárgadinnyét, őszbarackot, szilvát, sárgabarackot... Várjuk az ötleteket és a beszámolókat!

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések