Hozzávalók:
- 300g fagyasztott ribizli
- 200g fekete szeder
- 3db vilmoskörte
- fél citrom reszelt héja
- 4dl tej
- 1dl tejszín
- 1 zacskó vaníliás cukor
A tetejére:
- 25dkg mandula
- vanília fagyi
A gyümölcsökből félreteszünk egy kis adagot levesbetétnek. A többi hozzávalót a tejen kívül egyszerűen összeturmixoljuk, majd a tejet is egyenletesen kavargatva hozzáöntjük.
A fagyasztott ribizli jól lehűti a levest, de nem árt egy kis időre mégis a hűtőbe tenni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, (ami megbolondítja majd az ízeket). Tálaláskor adagokra osztva a levesbe tesszük a friss gyümölcsöket, jöhet a tányérok közepébe egy nagy gombóc fagylalt, és sok sok illatos mandula. De tovább is fokozhatjuk az élvezeteket habtejszíngaluskákkal tálalva, vagy meglocsolva egy kis mézzel a tetejét.
Tipp: Ki lehet próbálni más gyümölcsöket is, pl. málnát, epret, sárgadinnyét, őszbarackot, szilvát, sárgabarackot... Várjuk az ötleteket és a beszámolókat!
óóóóóóóóóóó
VálaszTörlés