Azóta is összefut a számban a nyál, ha erre gondolok: friss, omlós tökcsíkok savanykás tejfölös-kapros ízzel.
A főzelék elkészítése nem nagy munka (kivéve, ha az ember nem szeret gyalult tököt venni és tökgyaluja sincs).
- <!--[if !supportLists]-->vegyünk 80 deka tököt, hámozzuk meg és gyaluljuk le, illetve röpke negyven perc alatt felszeletelhetjük vékonyka kis csíkokra
- <!--[endif]-->kevéske olajból és lisztből csináljunk leheletnyi rántást, csak a tudat kedvéért
- <!--[endif]-->szórjuk rá a tököt és sózzuk meg
- <!--[endif]-->a tök annyi vizet fog magából ereszteni, hogy nincs szükség további víz hozzáadására
- <!--[endif]-->dobjunk hozzá kedvünk szerint egy negyed paprikát, fél paradicsomot és fél hagymát (ezek mehetnek egy-egy darabban is, hogy a végén egyszerűen el tudjuk távolítani)
- <!--[endif]-->tetszés szerinti puhaságig főzzük a tököt (alacsony lángon, hogy az elején se égjen meg és sokkot se kapjon a tök)
- <!--[endif]-->ekkor keverjünk hozzá a pohárnyi tejfölt és végül a friss felaprózott kaprot. A kaporból nem kell az egész csokorral, mert bár akkor is finom lesz, de elnyomja a tök lágy ízét.
A főzeléket magában is tálalhatjuk, ahogy én igazán szeretem. De másik kedvencem, ha sertéspörkölttel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése