Egy kerámiatál aljára öntök oregánós olívaolajat és kevés fehérbort majd erre ráfektetem a karikára szelt burgonyát amit sózok, borsozok és kakukkfüvezek. Ha van rozmaring az is nagyon jó. Majd néhány apróra vágott fokhagymát és zöldborsót szórok rá ízlés szerint. Erre kerül a besózott borsozott halfilé, sok fokhagyma, póréhagyma. Meglocsolom citromfüves olívaolajjal és leöntöm a kefires fűszeres (só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom) öntettel. Tetejére, csak a színhatás kedvéért egy kis pirospaprika. Az első fél órában fóliával lefedve, majd anélkül sütöm. Az illatok?... Hát mint olaszban....
Hozzávalók:
- tengeri halfilé
- burgonya
- zöldborsó
- oregánós olívaolaj
- citromfüves olívaolaj
- 3 dl kefir
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom
- fokhagyma
- póréhagyma
- fél deci fehérbor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése