2010. augusztus 1., vasárnap

Rakott palacsinta tökéletesítve

Aki ismer tudja, hogy csokoholista vagyok. Csoki jöhet minden mennyiségben. Azért bűnömet kisebbítvén el kell mondjam, hogy leginkább étcsoki fan vagyok, ami a bűnös élvezet mondjuk, hogy valamivel egészségesebb formája.
Ezzel a recepttel már 3 hete szemeztem. Most jött el a pillanat, mert egy kiadós bableves mellé, kiváló szombati ebédnek ígérkezett. Be kell valljam azonban, hogy a vártnál kisebb extázist okozott ez a édesség, de mindenképpen megéri kipróbálni! Annyit kiegészítést tennék az alaprecepthez, hogy a krém a 1,5-2szeres mennyiséget is elbírja.




Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg keserű csoki (60-70%-os)
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj

A tojásokat feltöröm, hozzáadom a kakaóport, a sót, a cukrot és a tejet. A lisztet egy másik tálba teszem, majd a folyékony hozzávalókat apránként hozzáadagolom. Habverővel csomómentesre keverem, majd félreteszem fél órát pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítem a krémet. Ehhez a habtejszínt kemény habbá verem. Az étcsokit a vajjal együtt forró gőz fölött felolvasztom, majd belekeverem a tejszínhabot, a mascarpone-t, és a porcukrot. A krémet a hűtőbe teszem, amíg a palacsintákat kisütöm. A végén megépítem a tortát: egy réteg palacsinta, egy réteg krém.
Melegen igazán jó!

1 megjegyzés:

  1. Hmmmm... Jól néz ki, nálam már a látványa is extázist okozott! Talán fel lehetne turbózni még egy kis extra tejszínhabbal, cseresznyével a tetején...

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések