Bátyám szerint pizza közé keveredett rakott krumpli. Így aki szereti a két ízvilágot annak tetszeni fog.
Nyers krumplit vékony karikákra szeltem és egy olívaolajos fehérboros tepsibe raktam. Megsóztam és friss rozmaringot szórtam rá. Majd erre a krumpliágyra kerültek a színesborsos, sózott csirkemell szeletek, amire sok apróra tört fokhagyma és karikára szelt vöröshagyma került. Ezután következett a gombaréteg, amit megint megborsoztam és sóztam. Mindezt meglocsoltam fehérborral. A lényeg pedig a ketchupos, erőspistás, fűszeres öntetben rejlik amit az egésznek a tetejére locsoltam. Ha már pizza akkor sajt, helyesebben füstölt sajt és alufólia de ez csak egy fél órára, mert miután levettem még egy jó 30 percig sütöttem az egészet. A hús jól átpuhult, beszívta a ketchupos, boros, gombás, hagymás levet, a sajt pedig úgy megpirult ahogy kell.
Nyers krumplit vékony karikákra szeltem és egy olívaolajos fehérboros tepsibe raktam. Megsóztam és friss rozmaringot szórtam rá. Majd erre a krumpliágyra kerültek a színesborsos, sózott csirkemell szeletek, amire sok apróra tört fokhagyma és karikára szelt vöröshagyma került. Ezután következett a gombaréteg, amit megint megborsoztam és sóztam. Mindezt meglocsoltam fehérborral. A lényeg pedig a ketchupos, erőspistás, fűszeres öntetben rejlik amit az egésznek a tetejére locsoltam. Ha már pizza akkor sajt, helyesebben füstölt sajt és alufólia de ez csak egy fél órára, mert miután levettem még egy jó 30 percig sütöttem az egészet. A hús jól átpuhult, beszívta a ketchupos, boros, gombás, hagymás levet, a sajt pedig úgy megpirult ahogy kell.
Hozzávalók:
- 6 nagyobb burgonya
- 2 nagy csirkemell
- 2 vöröshagyma
- néhány csiperke gomba
- 5 gerezd fokhagyma
- durvára tört színesbors
- só
- rozmaring
- száraz fehérbor
Ketchup öntet:
- Ketchup
- erős pista
- só, bors
- pizza fűszerkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése