2010. augusztus 3., kedd

Csavard be Baconbe!

Itt a nyár! Mi lehetne jobb ilyenkor a kerti sütögetésnél, amikor a szenen sült ételeket átjárja az a jó kis füstös íz. Ráadásul mindig akad valami új dolog amivel lehet kísérletezni. Legutóbb a bacon volt "terítéken" és fantasztikus hozzávalónak bizonyult. Annyira feldobta a legegyszerűbb zöldséget is, hogy aztán végül szinte minden alapanyag, a csirkemáj, az aszalt szilva, és a répa is be lett tekerve.



Baconös csirkemáj, szilva, répa:
  • 1 nagy zacskó bacon szalonna
  • 6 db csirkemáj (4 személyre)
  • 1 zacskó aszalt szilva
  • vékony zsenge hámozatlan répa
  • nyársak (a szilvás baconos saslikhoz)
  • fogpiszkáló (a májhoz és a szilvához)

Csirke citromos pácban (érdemes 1-2 órát hűtőben pihentetni):
  • 1 kg csirkemell (4 személyre)
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 tk fokhagymasó
  • 1 marék petrezselyem aprítva
  • bors

Köretnek, főtt kukorica, majonézes kukorica, fűszeres krumpli:
  • 3 cső kukorica kettévágva
  • 1 konzerv kukorica, 1 kis doboz tejföl, 1 ek majonéz, 1 tk petrezselyem, só, bors összedolgozva
  • 1 kg burgonya nagyobb hasábokra vágva, amit leöntünk 1dl olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk 1 ek pirospaprikával, majd az egészet alaposan összeforgatjuk és tepsiben ropogósra sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések