Mivel mostanában bárhol fogdosom, rájövök kicsit könnyebb, kevésbé hízlalós ételeket kéne főznöm. Így született a zöldséges, tönkölyliszt csipetkés leves.
Apróra vágott hagymát kis olajon felforrósítom, beleteszem a karikára vágott sárgarépát, karalábét. Sózom, borsozom és egy kis kakukkfűvel ízestem. Hagyom kicsit megpirulni majd felöntöm egy kevés vízzel. Gyakran kevergetem, hagyom párolódni. Beleteszem a felcsíkozott káposztát és azöldborsót majd kis idő múlva felöntöm még vízzel és ízlés szint fűszerezem. Mikor majdnem készre puhultak zöldségek, akkor felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék belőle. Beleteszem a kockára vágott krumplit. Amíg megfő a krumpli, összegyúrom a galuskát majd belecsipkedem. Ha feljött kész is a leves.
Hozzávalók:
- 4-5 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- zöldborsó
- kevés káposzta csíkokra szelve
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 burgonya
- só, bors
- kakukkfű
- pirospaprika
- babérlevél
- leveskocka de ez nem fontos
Csipetkéhez:
- 1 tojás
- só
- liszt amennyit felvesz
- kis víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése