Hozzávalók:
- 4db makréla 200-250dkg/db
- 4 szál rozmaring
- só
a páchoz:
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- olívaolaj (a citrom levének háromszorosa)
- fél csokor petrezselyem
- só
- bors
A halakat kívül-belül bedörzsöljük sóval, és a hasukba teszünk 1-1 szál rozmaringot, esetleg citromkarikát. A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és kenőecsettel alaposan megkenjük a makrélákat. A grillre fektetve ezt újra megismételhetjük, és max 7 perc alatt az egyik majd a másik oldalukat is ropogósra pirítjuk. Petrezselymes krumplival tálaltam, de jól illik hozzá a friss saláta vagy a cukkini is, és ne felejtsük el fogyasztás előtt egy kis citromlével meglocsolni.
Tipp: Az páchoz ízlés szerint fokhagymát is adhatunk.
De jó lehet! Ezt ki kell próbálnom egyre jobban szeretem a halat nyami
VálaszTörlésAkár együtt is kipróbálhatjuk Tearoom-os szabadtűzön! :)
VálaszTörlés