Hozzávalók:
- 6 tojás
- 3 kanál liszt
- csipet sütőpor
- 1-2 kanál tejföl
- fűszerek
- petrezselyem
- sütőpapír
- sajt, sonka, vajkrém, ketchup, majonéz, póréhagyma, paprikás szalámi, vagy bármi....
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd egy másik tálban a sárgáját a liszttel, tejföllel és egy csipet sütőporral elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük kevés sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel, amitől szép, zöld mintás lesz. Ezután óvatosán átforgatjuk a tojásfehérjéből felvert habbal úgy mint egy hagyományos piskótánál.
Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk (ez fontos) és belesimítjuk a tojásos masszát. Előmelegített (180) sütőbe tesszük.
Ha megsült, még melegen sütőpapírostól az asztalra tesszük és jöhet a töltelék aminek csak a fantázián szab határt. A mostanit én vajkrémmel kentem meg majd arra helyeztem a sonkaszeleteket rá a sajtot és póréhagymát, majd óvatosan a sütőpapírról leválasztva feltekertem. Még melegen is nagyon finom de hűtőbe rakva kissé ferdén könnyebb szeletelni. Nagyon mutatós és finom.
De jól néz ki, és micsoda újítás! Gratulálok! :)
VálaszTörlés