2010. augusztus 6., péntek

Zöldségágyas paradicsomszósz

Mint minden nő, én is újabb diétát kezdtem el. Ez volt a 90 napos szétválasztós kúra. Bár a környezetemben sokan értek el vele látványos és tartós eredményt, én inkább az új ételkreációk terén értem el szerény sikereket. Az alábbi recept a keményítőnap menüjébe illeszkedik.

A zöldségágyhoz elnagyoltan felszeleteljük, hangulatunk szerint meghámozzuk a


  • burgonyát (mindig hajában hagyom)
  • cukkinit
  • félbevágott paradicsomot (ezt csak a végén tegyük a többihez, mert nagyon gyorsan megsül)
  • padlizsánt (szintén héjastul hagyom) és megpirítjuk.
A pirítást konyhai felszereltségünkhöz illeszkedve többféle módon oldhatjuk meg: grill, kevéske olajon egy serpenyőben vagy a mikro crips funkciójával.

A paradicsomszósz


  • forró oliva olajban pirítsunk meg néhány gerezd szeletelt fokhagymát
  • öntsünk hozzá egy doboz hámozott vagy 5 szem darabolt, friss paradicsomot (ha zavar bennünket a héja, akkor szedjük le, bár a főzés közben úgyis leválik)
  • főzés közben nyomkodjuk szét a paradicsomot, hogy krémszerű legyen
  • zzuk, borsozzuk tetszés szerint
  • ha szeretjük a csípőset, chilit is szórhatunk bele
  • a vége felé tegyük bele a friss vagy a szárított, morzsolt bazsalikomot (a friss bazsalikomból kevesebb is elég, mert erőteljesebb az íze)
A pirított zöldséget szedjük a tányérra és borítsuk be a paradicsomszósszal. A zöldségeket nem érdemes külön fűszerezni vagy sózni, mert a szósz kellően ízes. A pirítás során megmarad a zöldségek természetes íze, illetve a bennük lévő keményítő finoman karamellizálódik. Élvezzük ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések