A zöldségágyhoz elnagyoltan felszeleteljük, hangulatunk szerint meghámozzuk a
- burgonyát (mindig hajában hagyom)
- cukkinit
- félbevágott paradicsomot (ezt csak a végén tegyük a többihez, mert nagyon gyorsan megsül)
- padlizsánt (szintén héjastul hagyom) és megpirítjuk.
A paradicsomszósz
- forró oliva olajban pirítsunk meg néhány gerezd szeletelt fokhagymát
- öntsünk hozzá egy doboz hámozott vagy 5 szem darabolt, friss paradicsomot (ha zavar bennünket a héja, akkor szedjük le, bár a főzés közben úgyis leválik)
- főzés közben nyomkodjuk szét a paradicsomot, hogy krémszerű legyen
- sózzuk, borsozzuk tetszés szerint
- ha szeretjük a csípőset, chilit is szórhatunk bele
- a vége felé tegyük bele a friss vagy a szárított, morzsolt bazsalikomot (a friss bazsalikomból kevesebb is elég, mert erőteljesebb az íze)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése