Ami ezt az egyszerű ételt igazán különlegessé teszi az a sütés módja. A barack a grillen megkaramellizálódik, és egy intenzív, de mégis könnyed finoman édes ízt ad, ami remekül kiegészíti a pulykát. A hatást lehet fokozni aszaltszilvával ami nálam remekül bevált, de húzhatunk a nyársra almát, ananászt vagy érett szilvát is. Ez egy igazi nyári étel, amihez egy régi családi salátareceptet is használtam, a Nagyi féle majonézes tormás almát. Első hallásra nagyon fura, de nincs még egy ízvilág amihez hasonlítani tudnám, talán valahol a majonézesek és a kompótok között van félúton és egyszerűen isteni! Nagyon jó kiegészítője a sült vagy rántott húsoknak.
Hozzávalók:
A majonézes tormás almasalátához:
A pulykát kockákra vágjuk, és bedörzsöljük a grillfűszerrel, a barackokat is nagyobb kockákra vágjuk, és az aszalt szilvával váltakozva a nyársra húzzuk. Betesszük 20 percre a hűtőbe, és amig átjárják a fűszerek addig elkészítjük a salátát. A majonézes tormát készen megvásárolhatjuk, de külön is összekeverhetjük a tormát és a majonézt, majd a tejfölhöz adjuk, és egy kicsit megsózzuk. Most jön a trükk. Az almákat egyenként meghámozzuk, lereszeljük és azonnal az öntetbe keverjük, így nem lesz idejük megbarnulni. Szóval reszelés és a szószba forgatás egymás után háromszor. A köret most rizs volt, és színes borsos vajas főtt kukorica.
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- fél zacskó grillfűszer
- 1 csomag aszalt szilva
- 3db nagyobb kajszibarack
A majonézes tormás almasalátához:
- 3db alma
- fél tubus tormás majonéz
- 1 nagy tejföl fele
A pulykát kockákra vágjuk, és bedörzsöljük a grillfűszerrel, a barackokat is nagyobb kockákra vágjuk, és az aszalt szilvával váltakozva a nyársra húzzuk. Betesszük 20 percre a hűtőbe, és amig átjárják a fűszerek addig elkészítjük a salátát. A majonézes tormát készen megvásárolhatjuk, de külön is összekeverhetjük a tormát és a majonézt, majd a tejfölhöz adjuk, és egy kicsit megsózzuk. Most jön a trükk. Az almákat egyenként meghámozzuk, lereszeljük és azonnal az öntetbe keverjük, így nem lesz idejük megbarnulni. Szóval reszelés és a szószba forgatás egymás után háromszor. A köret most rizs volt, és színes borsos vajas főtt kukorica.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése