A sztori csak annyi, hogy anyukám 3 órán belül 2 szer sütötte meg...
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 ek. pálinka vagy rum
A tetejére:
dió
kristálycukor
fahéj
szilva
Omlós tésztát gyúrunk, nyújtjuk és belenyomkodjuk az előre kivajazott gyümölcstortaformábaMegkenjük szilvalekvárral, ha van. Rárakjuk körkörösen a félbevágott szilvákat.Megszórjuk kristálycukorral, darabos dióval és fahéjjal a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük180 fokon. Kb. 30 perc mire a tetejére szépen rákaramelizálódik a cukor és megsül a szilva.
Egyszerű és nagyszerű!Nem csoda hogy hamar elfogyott...
VálaszTörlés