A sztori csak annyi, hogy anyukám 3 órán belül 2 szer sütötte meg...Hozzávalók a tésztához:- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 ek. pálinka vagy rum
A tetejére:
- dió
- kristálycukor
- fahéj
- szilva
Omlós tésztát gyúrunk, nyújtjuk és belenyomkodjuk az előre kivajazott gyümölcstortaformába Megkenjük szilvalekvárral, ha van. Rárakjuk körkörösen a félbevágott szilvákat. Megszórjuk kristálycukorral, darabos dióval és fahéjjal a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon. Kb. 30 perc mire a tetejére szépen rákaramelizálódik a cukor és megsül a szilva.
Egyszerű és nagyszerű!Nem csoda hogy hamar elfogyott...
VálaszTörlés