2010. július 30., péntek

Kínai lennék?

A legkevésbé sem mondható el rólam hogy kínai lennék, de bármily furcsa ez nálunk mégis egy családi étel. Sokszor volt a közös ebédek főszereplője, és talán ez tükrözi legjobban a fűszeres ételek iránti rajongásunkat. Persze az sem elhanyagolható hogy egy méretes wokban jó nagy adagot lehet készíteni belőle. Nem csak azért szeretem mert van benne chilly, hanem mert tele van ropogós, finom fűszeres zöldségekkel amiktől az ember rögtön olyan egészségesnek érzi magát. Tény hogy kicsit macerás mindent apró csíkokra vágni, de az eredmény minden fáradságot megér. A dolgot könnyíti ha összeül a kis család és mindenki részt vesz az aprításos Kung Fu technikákban. Cshi háó! (azaz Egyél jól! vagyis Jó étvágyat!)





Hozzávalók:
  • 80dkg csirkemell,
  • 1db vöröshagyma,
  • 20 dkg friss gomba,
  • 1db kaliforniai paprika,
  • 1db cukkini,
  • 1db lilahagyma,
  • 2 újhagyma
  • 3db fehérrépa,
  • 3db sárgarépa,
  • 2 ek. szójaszósz,
  • kurkuma,
  • koriander,
  • fokhagymapor,
  • gyömbér,
  • cayenne bors,
  • chilly

A vöröshagymán a csíkokra vágott csirkét megpirítjuk, közben megsózzuk. Ezalatt a zöldségeket és a gombát is vékony csíkokra szeleteljük. Ha a csirke elkészült akkor kivesszük a wokból, és beletesszük a két féle hagymát, amiket üvegesre párolunk. Hozzátesszük a kaliforniai paprikát, a fehér és a sárgarépát, és ha kicsit megpuhultak akkor a gombát és a cukkínit. Ha minden zöldség megpárolódott akkor visszatesszük a húst is, és meglocsoljuk szójaszósszal, fűszerezzük a fent felsoroltakkal, vagy ha úgy könnyebb vásárolhatunk kínai fűszerkeveréket is. Rizzsel, vagy üvegtésztával (rizstésztával) fogyaszthatjuk.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések