2010. július 26., hétfő

Szomszédmorzsa

Ki ne ismerné azt az érzést amikor egy rég nem kóstolt ízre vágyunk, de annyira hogy egész nap nem bírjuk kiverni a fejünkből. Na ez történt velünk tegnap, így hát kapkodva bevásároltunk egy jó kis császármorzsához. De miután kiderült hogy elfogyott otthon a búzadara, pánikolva kopogtattunk szomszédaink ajtaján. Nélkülük nem jött volna létre életünk első de annál finomabb császármorzsája, úgyhogy innen szeretnénk most köszönetet mondani nekik!

Hozzávalók:
  • 25 dkg búzadara,
  • 3 db tojás,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 dkg vaj,
  • 0,5 l tej,
  • csipet só,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • baracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vaj felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a sót és a búzadarát, valamint a fehérjéből felvert kemény habot. A maradék vajat felhevítjük és időnként kevergetve addig sütjük, míg morzsás nem lesz. Baracklekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések