Ki ne ismerné azt az érzést amikor egy rég nem kóstolt ízre vágyunk, de annyira hogy egész nap nem bírjuk kiverni a fejünkből. Na ez történt velünk tegnap, így hát kapkodva bevásároltunk egy jó kis császármorzsához. De miután kiderült hogy elfogyott otthon a búzadara, pánikolva kopogtattunk szomszédaink ajtaján. Nélkülük nem jött volna létre életünk első de annál finomabb császármorzsája, úgyhogy innen szeretnénk most köszönetet mondani nekik!
Hozzávalók:
- 25 dkg búzadara,
- 3 db tojás,
- 10 dkg porcukor,
- 10 dkg vaj,
- 0,5 l tej,
- csipet só,
- 1 citrom reszelt héja,
- baracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukorral és a vaj felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a sót és a búzadarát, valamint a fehérjéből felvert kemény habot. A maradék vajat felhevítjük és időnként kevergetve addig sütjük, míg morzsás nem lesz. Baracklekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése