A gnocchi egy egyszerű olasz tésztaétel ami leginkább a nudlira hasonlít, tésztáját magunk is elkészíthetjük, de a boltban is megvehetjük félkész állapotban. A gnocchi-t tálalhatjuk sósan különböző nem húsos mártásokkal, fűszeres paradicsomszósszal, vagy sajttal, ricottával, pestóval, sütőtökkel. De édesen is nagyon finom karamellizált cukorral, cukros mákkal, vagy dióval megszórva.
hozzávalók:
- 400g gnocchi
- 15dkg karaván füstölt sajt
- 15 dkg trapista sajt
- tejföl
- bacon szalonna
A gnoccit forrásban lévő vízbe dobjuk, és pár perc múlva amikor a felszínre jönnek már le is szűrhetjük. E közben a sajtokat lereszeljük, és a baconöket ropogósra pirítjuk. A gnocchit nyakonöntjük a telföllel, rászorjuk a sajtokat (mikróban ráolvaszthatjuk)
és a tetejére ízlés szerint egészben vagy
szeletekben rátesszük a bacont.
és a tetejére ízlés szerint egészben vagy
szeletekben rátesszük a bacont.
hozzávalók:
- 400g gnocchi
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál barna cukor
- 500g eper
- 4-5 evőkanál porcukor
- (3 evőkanál narancslikőr)
A gnocchit forró vajban kisütjük, majd rászórjuk a barna cukrot és karamellizáljuk. Közben 400g epret
a porcukorral és a likőrrel pürévé törünk. Úgy a legjobb ha a gnocchi forró és a
mártást lehűtjük hozzá. A félretett eperrel
és mentával díszítjük.
a porcukorral és a likőrrel pürévé törünk. Úgy a legjobb ha a gnocchi forró és a
mártást lehűtjük hozzá. A félretett eperrel
és mentával díszítjük.
tudod csak egyet hibáztál :) nem hoztál belőle
VálaszTörlésNagyon profi lett ez a blog!
VálaszTörlésNem is tudtam, hogy ilyen jók vagytok gasztro fotózásból. gyönyörű kis kompozíciók.
: )