2010. július 19., hétfő

Akkor most édeset vagy sósat?

Úgy döntöttem mindkettőt! Szinte már szemtelenül egyszerű ez a két fogás, de az alaptésztának számtalan variációja lehetséges és ez egy igazán finom és laktató étel.
A gnocchi egy egyszerű olasz tésztaétel ami leginkább a nudlira hasonlít, tésztáját magunk is elkészíthetjük, de a boltban is megvehetjük félkész állapotban. A gnocchi-t tálalhatjuk sósan különböző nem húsos mártásokkal, fűszeres paradicsomszósszal, vagy sajttal, ricottával, pestóval, sütőtökkel. De édesen is nagyon finom karamellizált cukorral, cukros mákkal, vagy dióval megszórva.

Kétsajtos tejfölös gnocchi baconnel
hozzávalók:
  • 400g gnocchi
  • 15dkg karaván füstölt sajt
  • 15 dkg trapista sajt
  • tejföl
  • bacon szalonna
A gnoccit forrásban lévő vízbe dobjuk, és pár perc múlva amikor a felszínre jönnek már le is szűrhetjük. E közben a sajtokat lereszeljük, és a baconöket ropogósra pirítjuk. A gnocchit nyakonöntjük a telföllel, rászorjuk a sajtokat (mikróban ráolvaszthatjuk)
és a tetejére ízlés szerint egészben vagy
szeletekben rátesszük a bacont.

Karamellizált gnocchi eperszósszal
hozzávalók:
  • 400g gnocchi
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 500g eper
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • (3 evőkanál narancslikőr)
A gnocchit forró vajban kisütjük, majd rászórjuk a barna cukrot és karamellizáljuk. Közben 400g epret
a porcukorral és a likőrrel pürévé törünk. Úgy a legjobb ha a gnocchi forró és a
mártást lehűtjük hozzá. A félretett eperrel
és mentával díszítjük.

2 megjegyzés:

  1. tudod csak egyet hibáztál :) nem hoztál belőle

    VálaszTörlés
  2. Nagyon profi lett ez a blog!
    Nem is tudtam, hogy ilyen jók vagytok gasztro fotózásból. gyönyörű kis kompozíciók.

    : )

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések