Amikor a forró olvadozó csoki darabok találkoznak a hideg és lágy vaníliafagyival az valami mennyei! Azt hiszem a legjobb bizonyíték a süti sikerére hogy az otthon tartott másolataimat a receptből folyton pótolni kell, mert aki megkóstolja az biztosan elkéri.
Hozzávalók:
- 1 tk puha vaj a tortaforma kikenéséhez
- 20 dkg étcsoki (Szerecsen)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- fél tk sütőpor
- 2 tk neszkávé
- 2 nagy tojás
- szűk 1 dl semleges ízű olaj
- szeletelt mandula
- jó minőségű vaníliafagyi
Bekapcsolom a sütőt 170 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), aztán kikenek a puha vajjal egy 24 cm átmérőjű fodros szélű, nem túl magas tortaformát. Utána az étcsokit apró darabokra vágom, és beleszórom egy keverőtálba. Hozzáadom a lisztet, cukrot, kakaóport a sütőport, a neszkávét. Hozzáütöm a tojásokat és belecsurgatom az olajat. A masszát fakanállal összedolgozom, aztán a kész tésztát a kivajazott tortaformába simítom, és a tortát 18-20 perc alatt a forró sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése