2010. július 14., szerda

Meggyesbarack felhőcskével

Fincsihamcsi fantasztikus joghurtos eperkrémlevese mandulás túrógombóccal feledhetetlen...

Szombaton is csak ez járt a fejemben, mígnem egy pénztárcakímélőbb ám sokkal finomabb kreáció született. Titka a rumos tejbegrízgombócokban rejlik vagy inkább azok rejlenek a jéghideg gyümölcslevesben.

Magozott meggyet és az apró darabokra vágott nektarint, cukorral, szegfűszeggel lassú tűzön kis ideig kavargatom majd kevés vizet, szelet citromot, őrölt fahéjat teszek rá . Összeforralom tejszínnel és tejjel felöntöm. Ha kihűlt " lejegelem".
Amíg hűl, elkészítem a tejbegrízt amibe mindenképpen kell a rum vagy legalább az aromája. Most az sem baj ha kicsit keményebb lesz az átlagnál.

Hidegen ajánlom!

1 megjegyzés:

  1. Ismerem a Fincsihamcsi féle eperkrémlevest, de ha ez még annál is jobb akkor ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések