Sokszor van az, hogy van a hűtőben valami finom dolog amit meg kellene enni mert holnap lejár a szavatossága de nem fér már belénk...Most volt egy ilyen fokhagymás sajtkrémem, ami házi készítése miatt rövid ideig bírja, mi meg már egy falatnyit sem belőle... Hirtelen jött az ötlet, legyen belőle sós muffin, így meghosszabíthatjuk az élettartalmát vagy mégsem...túl finom lett. :)
|
Tojást és a vajkrémet robotgéppel kikavarom. Hozzáadom a sót, fűszereket, tejet, olajat. Mindezt a sütőporos liszthez keverem. Állagra olyasminek kell lenniel mint az édes muffinoknak. Ha ilyenkor túl sűrűnek érzem akkor szoktam még hozzá tejet, tejfölt vagy olajat tenni. Muffinpapírral bélet sütőformába kanalazom és mindegyiknek a közepébe rejtek egy virsi darabot. Erre teszek még egy kis kanállal a masszából majd a tetejére reszelt füstölt sajtot. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók: - 20 dkg liszt
- 4 tojás
- 30 dkg sajtkrém (vagy valamilyen lágy sajt)
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 dl tej
- 1 sütőpor
- só, oregánó (petrezselyem)
- 2-3 pár virsli
- tetejére, reszelt füstöltsajt
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése