2011. március 16., szerda

Nigella Triplacsokis brownie-ja

Van úgy hogy az ember téved, és ezt be kell látni. Hát most ez történt, ugyanis amit eddig az igazi brownie-nak gondoltam, az a nyomába sem ér annak amit most megosztok veletek. Nigelláról tudjuk, hogy az íz érdekében nem riad vissza sem zsírtól, sem cukortól, és valljuk be egy igazi édességtől senki sem várja el, hogy ne legyen benne pár felesleges kalória. Úgyhogy figyelem, ez nem a fogyókúra pillanata, hanem az édes bűnbeesésé. Szóval semmi gond ha a pénztárnál az 5 tábla csoki megvásárlásakor arcpirító pillanatokat élünk át, nyugtassuk meg magunkat hogy ettől lesz igazán jó a sütink, és ez tényleg így van garantálhatom! :)

Hozzávalók:
  • 35dkg étcsoki (70%-os)
  • 38 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk só
  • 35 dkg cukor
  • 23 dkg liszt
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg fehércsoki


Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A vajjal együtt felolvasztjuk az étcsokit, és félrehúzzuk a tűzről. Atojásokat egyenként folyamatosan keverve beletesszük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát és a sót. A cukrot beledolgozzuk, és a lisztet is kisebb adagokban hozzáöntjük. Feldaraboljuk a tej- és a fehércsokit és azt is beleforgatjuk a masszába. Egy kb. 23x32 cm-es tepsit kibélelünk alufóliával és beleöntjük a tésztát. 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a külseje halványabb barna, a belseje pedig egészen mélybarna.

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük, hogy megkóstolhattuk! Isteni volt! Üdv: a Szomszéd:)

    VálaszTörlés
  2. Fúúú, aztaa, nagyon jól néz ki! Szinte már érzem a számban :)

    VálaszTörlés
  3. Szia, hálás köszönet a receptért: leírhatatlanul finom:) Másnap, hűtőből kivéve, csöppet mikrózva, 1 gombóc vaníliafagyival a tetején, mennyei volt! Ezentúl csak és kizárólag így készítem. Köszönöm:)))
    Dóri

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök hogy nálad is sikert aratott! Ez annyira bevált, hogy én is már csak erre esküszöm. :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések