Manapság mindenhol az egészséges táplálkozás fontosságáról olvasunk és minden erőmmel azon vagyok, hogy ennek én is megfeleljek. Első lépésként kidobnám pl. a fritőzömet és búcsút intenék az isteni finom zsírban sült krumplinak. Erre készülök már pár hónapja, csak hát nem megy könnyen az a búcsú, gondolom megértitek. A sokféle főzési eljárás közül a párolás lenne a legegészségesebb megoldás, hiszen ez az egyik legjobb módszer a zöldségek vitamintartalmának megőrzéséhez. És ha ezt még kombináljuk a hagyományos sütő funkcióval is, igazán fantasztikus húsokat is készíthetünk. Kívül ropogós, belül szaftos, mindezt úgy, hogy a sütési idő a felére csökken. Hmm, hát valami ilyesmit ígért ez a csodasütő. Szóval kezeket fel, kit érdekelnek a részletek???
Oké-oké, akkor tételesen, mit is tud ez a csodasütő?
- A gőzpároló –és sütő funkciójának köszönhetően éttermi színvonalon süt-főz.
- Mesterszakácsok által összeállított programrendszerrel rendelkezik, mely gondoskodik arról, hogy a sütési eredmény optimális legyen.
- A készülékbe programozott receptek alapján beépített intelligens szenzorok határozzák meg, hogy pontosan mennyi ideig, mikor és mennyi gőzt kell a sütőtérbe juttatni, ezért az elkészült étel tökéletesen átsült, kívül ropogós, belül azonban szaftos marad.
- Egyéb speciális funkciók: kelesztés, aszalás, melegen tartás.
- A sütési idő pedig a felére csökken.
- Összességében egészségesebb ételeket készíthetünk, éttermi színvonalon.
Ja és igen, még nem mondtam, a csodamasina neve: Whirlpool 6. érzék gőzsütő
Hát mint mondjak, komolyan elgondolkoztat egy ilyen masina beszerzése. Tudomásom szerint Magyarországon a Lugas Konyha kezdte meg először a gőzsütő értékesítését, most ráadásul akciós áron, ami még mindig nem olcsó, de ha ezért a tudásért cserébe szerintem mindenképpen jó választás. A vásárláshoz most ajándékba egy remek vacsorameghívással kedveskednek a 90 éves Lugas Buda Étteremben.
És most jön a bónusz! Isteni, egészséges és egyszerű lazacos receptajánlat a sütőhöz, avagy vegyük a gombhoz a kabátot. :)
Lazacderék rukkola ágyon
- 80 dkg Lazac derék
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- Só
- frissen őrölt bors
- balzsamecet
- oliva olaj
- 2 db paradicsom
- 1 tálca rukkola saláta
A halat lesózzuk, borsozzuk, fokhagymával terítjük a két oldalát, majd a gőzsütőbe helyezzük. Közel hat perc alatt omlósra sütjük. A megsült lazac darabokat frissen zúzott petrezselymmel megszórjuk.
Saláta:
A rukkolát és a felszeletelt paradicsomokat egy nagyobb tányérra helyezzük, majd kb. 2-3 ek. oliva olajjal + 1 ek. olasz balzsamecettel meglocsoljuk. A kész lazacokat erre helyezzük, frissen őrölt borssal meghintjük.
Volt már szerencsétek gőzsütőhöz? Milyen tapasztalataitok vannak?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése