- 4 csirkemell
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 friss vörös chili (vagy 1 kiskanál szárított)
- egy hüvelykujjnyi friss gyömbér
- egy csokor friss koriander
- földimogyoró vagy más növényi olaj
- egy diónyi vaj
- egy fél üveg Patak-féle tikka masala paszta (CBA Prímában kapható, vagy lásd lent: házi tikka masala paszta)
- só, frissen őrölt bors
- 400g hámozott paradicsom konzerv
- 400g kókusztejkonzerv
- 200g natúr joghurt
- egy kis marék szeletelt mandula
- 1 citrom
Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kis olajat, és adjuk hozzá a vajat. Szórjuk bele a hagymát, a chilit, a gyömbért, a korianderszárat, és pirítsuk 10 percig, még aranybarna és puha nem lesz. Adjuk hozzá a pasztát és a csirkecsíkokat, és ízesítsük sóval-borssal. Tegyük bele a kókusztejet, majd az üres konzervdobozba töltsünk vizet, és azt is öntsük az edénybe. Forraljuk fel, és aztán mérsékeljük a lángot. Gyakran ellenőrizzük és ha kell pótoljuk a vizet. Mikor a hús puhára főtt akkor kész is vagyunk, de kóstoljuk meg kell-e még bele egy kis só vagy bors. Az ételt tálaljuk néhány kanálnyi joghurttal, pirított mandulával, korianderlevelekkel, és néhány citromgerezddel.
(Jamie Oliver receptje)
(Jamie Oliver receptje)
Köretként fokhagymás-szerecsendiós rizst készíthetünk:
- 8 gerezd fokhagyma
- 1/4 szerecsendió
- olívaolaj
- egy diónyi vaj
- só, bors
- 1 csapott ek. őrölt fahéj
- 1 kis citrom
- főtt rizs
Az olajon és vajon megpirítjuk a fokhagymát a szerecsendióval és a fahéjjal. Összekeverjük a főtt rizzsel, és ízesítjük sóval, borssal, frissen facsart citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése