Hozzávalók a túrós burekhoz:
- 2 csomag 6-os réteslap (12)
- 250g túró
- 3 tojás
- 3 kanál tejföl
- 1 dl olaj
- só
- fél dl ásványvíz
A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6db). Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap. Forró sütőbe tesszük, 180 fokon kb 20-30 perc alatt pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
Hozzávalók a húsos-gombás burekhoz:
- 1 csomag 6-os réteslap
- 15 dkg darált hús
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- fél dl ásványvíz
A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta, ezután jöhet egy réteg tészta, aztán töltelék... Ezt addig folytatjuk hogy végül egy réteslap zárja a sort. Forró sütőbe tesszük, 180 fokon kb 20-30 perc alatt pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése