2011. március 25., péntek

Gyümölcspogácsa

Pogácsa ami édes? Jamie O. Főzőiskolájában tanultam, vagyis ez azt jelenti, hogy kötelező jelleggel tovább is kell adnom. A végeredmény nem a világ legomlósabb süteménye, de megfelelő magasságú lekvárral és tejszínhabbal a tetején igazán finom reggeli vagy délutáni kávécsemege.



Hozzávalók:
  • 120g mazsola és meggy (vagy más aszalt gyümölcs keveréke)
  • narancslé a beáztatásukhoz
  • 450g sütőporos liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 120g vaj
  • 2 tojás
  • 5 ek. tej
  • jó minőségű dzsem (én erdei gyümölcsöset használtam)
  • 150g sűrű tejszín
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Áztasd be az aszalt gyümölcsöket annyi narancslében amennyi ellepi. Közben morzsold össze a lisztet a vajjal , és nyomj gödröt a közepébe. Verd fel a tojást, majd szűrd le a gyümölcsöket és a tejjel meg egy csipetnyi sóval add a tojáshoz. Ezután a keveréket öntsd a lisztes massza mélyedésébe és dolgozd jól össze az egészet. Ha szükséges, még egy kis tej hozzáadásával készíts belőle lágy, száraz tésztát. Nyújtsd 2 cm vastagra a tésztát, és egy 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggass ki tésztakarikákat. Egy kis tejjel kend meg a pogácsák tetejét. Süsd őket 12-15 percig amíg megemelkednek és szép barnára nem pirulnak. Minden pogácsát vágj ketté, kanalazz az alsó felére egy kupac dzsemet, majd arra egy kupac sűrű tejszínt vagy krémsajtot, és tedd a tetejét.

2 megjegyzés:

  1. Próbáld meg legközelebb, hogy éppen csak összekevered a tésztát, nem dolgozod ki jól, szerintem omlósabb lesz a scone:-))
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Szia Ági! Rendben köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések