Pogácsa ami édes?
Jamie O. Főzőiskolájában tanultam, vagyis ez azt jelenti, hogy kötelező jelleggel tovább is kell adnom. A végeredmény nem a világ legomlósabb süteménye, de megfelelő magasságú lekvárral és tejszínhabbal a tetején igazán finom reggeli vagy délutáni kávécsemege.
Hozzávalók:- 120g mazsola és meggy (vagy más aszalt gyümölcs keveréke)
- narancslé a beáztatásukhoz
- 450g sütőporos liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 120g vaj
- só
- 2 tojás
- 5 ek. tej
- jó minőségű dzsem (én erdei gyümölcsöset használtam)
- 150g sűrű tejszín
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Áztasd be az aszalt gyümölcsöket annyi narancslében amennyi ellepi. Közben morzsold össze a lisztet a vajjal , és nyomj gödröt a közepébe. Verd fel a tojást, majd szűrd le a gyümölcsöket és a tejjel meg egy csipetnyi sóval add a tojáshoz. Ezután a keveréket öntsd a lisztes massza mélyedésébe és dolgozd jól össze az egészet. Ha szükséges, még egy kis tej hozzáadásával készíts belőle lágy, száraz tésztát. Nyújtsd 2 cm vastagra a tésztát, és egy 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggass ki tésztakarikákat. Egy kis tejjel kend meg a pogácsák tetejét. Süsd őket 12-15 percig amíg megemelkednek és szép barnára nem pirulnak. Minden pogácsát vágj ketté, kanalazz az alsó felére egy kupac dzsemet, majd arra egy kupac sűrű tejszínt vagy krémsajtot, és tedd a tetejét.
Próbáld meg legközelebb, hogy éppen csak összekevered a tésztát, nem dolgozod ki jól, szerintem omlósabb lesz a scone:-))
VálaszTörlésÁgi
Szia Ági! Rendben köszi a tippet! :)
VálaszTörlés