2011. február 14., hétfő

Pita

Rákaptunk a házi készítésü péktermékekre. Különösen élvezet a pita előállítása. Végtelenül egyszerű és nagyon finom. Nem csak gyroshoz...

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek olaj
  • langyos víz
A lisztet elmorzsoljuk az olajjal, sóval és

fokozatosan hozzáadott langyos vízzel jó alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük egy keveset. (15 perc)
Kis golyókat formálunk és sodrófával lepényformára nyújtjuk. Itt megjegyezném, hogy ez a része elsőre nem megy olyan könnyen, sőt a tészta szinte mindig más állagú lesz ahányszor csak elkészítjük.
Forró, olaj nélküli teflonserpenyőre helyezzük, mikor hólyagosodni kezd (1 perc), megfordítjuk. Egyre gyorsabban készül. Melegen, frissen a legjobb.

Tipp:

  • alufóliába csomagolva nem szárad ki
  • bármilyen szószhoz mártogatósnak is ízletes vendégváró


1 megjegyzés:

  1. Én valahogy nem mertem nekivágni a pitasütésnek, de meg fogom próbálni, nagyon jól néz ki, és még sosem ettem olyan igazán frissen.

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések