Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 ek olaj
- só
- langyos víz
A lisztet elmorzsoljuk az olajjal, sóval és
fokozatosan hozzáadott langyos vízzel jó alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük egy keveset. (15 perc)
Kis golyókat formálunk és sodrófával lepényformára nyújtjuk. Itt megjegyezném, hogy ez a része elsőre nem megy olyan könnyen, sőt a tészta szinte mindig más állagú lesz ahányszor csak elkészítjük.
Forró, olaj nélküli teflonserpenyőre helyezzük, mikor hólyagosodni kezd (1 perc), megfordítjuk. Egyre gyorsabban készül. Melegen, frissen a legjobb.
Tipp:
- alufóliába csomagolva nem szárad ki
- bármilyen szószhoz mártogatósnak is ízletes vendégváró
Én valahogy nem mertem nekivágni a pitasütésnek, de meg fogom próbálni, nagyon jól néz ki, és még sosem ettem olyan igazán frissen.
VálaszTörlés