
A bonbon készítés alapjait, mégegyszer nem írom le, itt megnézheti bárki újra.
Karamellás - mogyorós

10 dkg cukrot kis vízzel melegítek, amíg fel nem olvad és karamella állagú nem lesz (a víz mindenképpen kell, hogy ne égjen le a cukor). Ezután 0,5-1 dl tejszínnel sűrítem kicsit, majd beleszórok összetört mogyorót. Gyorsan a csokival kikent formákba töltöm, mielőtt megkeményedne.
Kávés - fehércsokis
Egy tábla fehércsokit gőz fölött felmelegítek. Szórok bele egy kis instant kávét (kóstolom közben, hogy elég kávés legyen). Ezután beleöntök egy kis tejszínt. Jól összedolgozom, amíg karamellaszerű állaga nem lesz, de még kezelhető.
Vörös áfonyás - rumos - csoki
Mi sem egyszerűbb: aszalt vörös áfogyát kisebb darabokra vágok, olvasztott csokival elkeverem, majd egy kis rumaromával ízesítem.
Mézes mogyorós - csokis
Ez sem a legbonyolultabb recept: mézes mogyorót lehet kapni készeni. Összetöröm kis darabokra (zacskó és klopfoló a legalkalmasabb erre a célra) és olvasztott csokival elkeverem. A bonbon formát így is kenjük ki töltés előtt, hogy a bonbon külseje sima legyen. Ezután mehet bele a mogyorós töltelék.
Váóóóóóó!
VálaszTörlés