- 0.5 kg liszt
- 25 g élesztő
- 3.5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 db tojás
- füstöltsajt, szezámmag
Kis tálban a tej felét felmelegítem és felfuttatom benne az élesztőt.(15 perc) A lisztet a tojással, étolajjal, sóval, maradék tejjel és az élesztővel összekeverem. Alaposan átdagasztom. Ilyenkor még sok lisztet felvesz, nem kell szigorún betertani a receptet. :)
Fél óra kelesztés (meleg helyen, letakarva) után 3 cipóra osztottam, tányér nagyságúra nyújtottam, majd ezt 4 majd, 8 cikkbe vágtam. A kis háromszögek szélesebb végébe füstöltsajtot tettem és feltekertem. A tepsiben még hagytam kelni egy kicsit, közben megkentem tojással és reszeltsajtot, szezámmagot szórtam rá.
Melegen a legfinomabb.
Azta, gyönyörű lett!
VálaszTörlés