2011. február 18., péntek

Madártej


Nincs is jobb egy hideg, finom, édes madártejnél! Szerintem nem is kell túl sokat ennek az isteni édességnek a bizonyítványát magyaráznom. Legtöbbünknek fűződik hozzá valamilyen gyerekkori emléke és persze mindenhol van a családban egy specialista, aki elkészíti. Nekem anyukám csinálta mindig így, Tőle tanultam ezt a receptet.

Hozzávalók:
  • 2 liter tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt

A tejet a vaníliás cukorral feltesszük főni. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a liszttel kikeverjük. Amikor a tej forr, a habot evőkanállal adagolva a tej felületén kifőzzük. Hagyjunk elég helyet, mert a hab megdagad és forgassuk meg a habot, hogy mindkét fele összeálljon. A kész habfelhőket szűrőn csepegtessük le. A tojással elkevert cukorhoz adagoljuk hozzá a tejet, addig amíg langyos nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejhez a keveréket és forraljuk össze. Ne feledjük a lecsepegtetett tejet sem hozzáadni. A kész madártejet hűtsük le és a habocskákat rátéve tegyük hűtőbe. Hidegen isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések