Nincs is jobb egy hideg, finom, édes madártejnél! Szerintem nem is kell túl sokat ennek az isteni édességnek a bizonyítványát magyaráznom. Legtöbbünknek fűződik hozzá valamilyen gyerekkori emléke és persze mindenhol van a családban egy specialista, aki elkészíti. Nekem anyukám csinálta mindig így, Tőle tanultam ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
A tejet a vaníliás cukorral feltesszük főni. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a liszttel kikeverjük. Amikor a tej forr, a habot evőkanállal adagolva a tej felületén kifőzzük. Hagyjunk elég helyet, mert a hab megdagad és forgassuk meg a habot, hogy mindkét fele összeálljon. A kész habfelhőket szűrőn csepegtessük le. A tojással elkevert cukorhoz adagoljuk hozzá a tejet, addig amíg langyos nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejhez a keveréket és forraljuk össze. Ne feledjük a lecsepegtetett tejet sem hozzáadni. A kész madártejet hűtsük le és a habocskákat rátéve tegyük hűtőbe. Hidegen isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése