Ez az ízvilág, amit már évek óta időröl-időre nagyon megkívánok és akkor csinálnom kell. A szépsége, hogy mindig egy kicsit másként. Most éppen tepsibe rakva sütöttem meg a húst, olajos serpenyő helyett. Még, hogy fokozzam, másnap a hús alatt összegyült mézes mustáros, borsos szószt, tejföllel elkevertem és nyakon öntöttem vele a maradék csirkét... így került még pikánsabban az asztalra.
Csak azt sajnálom, hogy erről a változatáról nem készült fotó, de nem volt rá idő, pillanatok alatt elfogyott.Felszeletelem a csirkemellet, enyhén kikloffolom és befűszerezem sóval, borssal, kevés szerecsendióval és jó alaposan bekenem mustárral és mézzel. Egy edénybe egymásra halmozom és néhány réteg közé kevés olajat is öntök. Pár órá beteszem a hűtőbe.
Addig a köretnek tálalt tepsis krumplit készítem elő. A cikkekre vágott burgonyát, olajozott tepsibe szórom, majd megsózom és bacon kockákat szórok közé. Mehet a sütőbe.
A húsokat vöröshagyma ágyra fektetem, majd közé is dobok pár szem krumplit (ami nem fért a másik tepsibe) és még hagymát. A tálból az utolsó cseppig ráöntöm a mézes mustáros szószt. Ezt a két hozzávalót, főleg a mustárt nem sajnálom. (egy tubus el szokott fogyni) Akkor finom, ha jó szaftos. Első fél órában fóliával lefedve sütöm.
A másnapi változat ötlete, bevallom a túlzott borsozásom miatt született, hiszen a tejföl lágyítja az erős fűszerezést. De nagyon bevált, ezentúl így készítem.
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- só, bors
- szerecsendió
- mustár
- méz
- olaj
- vöröshagyma
- burgonya
- bacon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése