2011. február 13., vasárnap

Sült fokhagymás, juhtúrós pirítós

Már régóta lógnak ki a post-it-ek a Paprika Magazin egy-egy ínycsiklandozó, apró receptjénél. Azért írom, hogy "apró" mivel ezek valóban kis nassolnivaló finomságok, melyek vacsora gyanánt vagy vendégváró falatokként tökéletesen alkalmasak, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetőek. Most végre nekiláttam, hogy kipróbáljam őket és persze megosszam Veletek :)
Be kell valljam, imádom a hagymát. Minden formában. Nem is volt kérdés, hogy ez a fokhagymás finomság lesz az első áldozat.

Hozzávalók
  • 6 fej fokhagyma
  • 2,5 dl csirkealaplé
  • 2 dl fehérbor
  • 4-5 babérlevél
  • kakukkfű
  • só, bors
Juhtúrós pirítóshoz:
  • 1/4 dkg juhtúró
  • pirospaprika
  • vaj
  • olívaolaj
  • bagett vagy magos kenyér

A fokhagymák alját levágom és egy tűzálló serpenyőbe teszem. Meglocsolom a csirkealaplével és a borral. Sózom, borsozom, rámorzsolom a kakukkfüvet és a babérleveleket a lébe teszem. Az egészet lefedem alufóliával és fél órára 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Az idő letelte után leveszem a fóliát és megpirítom a hagymákat.
A kenyeret közben felszeletelem, olívaolajjal meglocsolom és bedobom a sütőbe a fokhagymák mellé (nem a serpenyőbe:) )
A juhtúrót egy kis vajjal és pirospaprikával ízlés szerint elkeverem.
Miután a fokhagymák elkészültek, nagyon könnyen ki tudjuk nyomni a héjukból. Finom, krémes állaguk lesznek, isteni a juhtúrós-olívás pirítóssal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések