Be kell valljam, imádom a hagymát. Minden formában. Nem is volt kérdés, hogy ez a fokhagymás finomság lesz az első áldozat.
Hozzávalók
- 6 fej fokhagyma
- 2,5 dl csirkealaplé
- 2 dl fehérbor
- 4-5 babérlevél
- kakukkfű
- só, bors
- 1/4 dkg juhtúró
- pirospaprika
- vaj
- olívaolaj
- bagett vagy magos kenyér
A fokhagymák alját levágom és egy tűzálló serpenyőbe teszem. Meglocsolom a csirkealaplével és a borral. Sózom, borsozom, rámorzsolom a kakukkfüvet és a babérleveleket a lébe teszem. Az egészet lefedem alufóliával és fél órára 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Az idő letelte után leveszem a fóliát és megpirítom a hagymákat.
A kenyeret közben felszeletelem, olívaolajjal meglocsolom és bedobom a sütőbe a fokhagymák mellé (nem a serpenyőbe:) )
A juhtúrót egy kis vajjal és pirospaprikával ízlés szerint elkeverem.
Miután a fokhagymák elkészültek, nagyon könnyen ki tudjuk nyomni a héjukból. Finom, krémes állaguk lesznek, isteni a juhtúrós-olívás pirítóssal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése