Csirkemellett apróra vágom és egy zacskó gyros fűszerkeverékkel (nagyon bevált nem kell kisérletezni), kevés olajjal összeforgatom. Amíg előkészítem a többi hozzávalót, félreteszem had pácolódjon össze. A hasábokra vágott krumplit kivajazott tepsibe rakom, megsózom és beteszem sülni. A zöldségeket egy nagy tálban összekeverem. Elkészítem az öntetet, aminek az
alapja a natúr joghurt. Mehet bele só, bors, paprika és erős pista, hogy csípős legyen hiszen a gyros úgy az igazi. A krumlit ha szükséges, egyszer átforgatom, hogy mindenhol átpiruljon. Az sem baj ha néhány hasáb majdnem odaég akkor lesz a többsége jó, ropogós.
A húst egy teflon serpenyőben jól átsütöm. Annyira, hogy barnára piruljon. Olaj sem kell alá elég amivel a fűszert elkevertük.
Ha mindez kész, a hozzávalókat lehet tálalni és mindenki szedhet kedvére. Természetesen a hagymát se felejtsük...
hozzávalók:
- csirkemell
- krumpli
- gyros fűszerkeverék
- lila és fehér káposzta
- répa
- jégsaláta
- uborka
- joghurt
- só, bors, paprika, erős pista
- hagyma
Ez megváltás így karácsony után, köszönjük :)
VálaszTörlés