2011. január 13., csütörtök

Legjobb csirke szendzsó

Erre mondják, hogy első harapásra szerelem. Barátaink mutattak be minket egymásnak, és bár az én szívem már foglalt volt, mégis kísértésbe estem. A ropogós külső belül lágy, házi fűszervajban párolt omlós, sült csirkét takar. Remekül lehet variálni egy kis gombával vagy friss spenótlevelekkel. Egy biztos, csak imádni lehet.

Nektek mi a kedvenc szendvicsetek?



Hozzávalók 4 szendvicshez:
  • 2 hosszúkás nem túl vastag baguette
  • 1 kisebb grillcsirke
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg puha vaj
  • 8dkg majonéz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál morzsolt oregánó
  • só és frissen őrölt bors


Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A baguetteket széltében és hosszában is kettévágjuk, így kapunk 4 felső és 4 alsó darabot. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymaprésen áttörjük, összekeverjük a vajjal, a majonézzel, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. A fűszeres vajjal megkenjük az alsó és felső kenyérkéket, a grillcsirkét pedig falatnyi darabokra szedjük és az alsó baguettekre halmozzuk, végül megszórjuk oregánóval.
Minden szendvicsre rátesszük a tetejét és alaposan összenyomjuk, fóliába csomagoljuk 10-12 percre forró sütőbe tesszük. Ha kivettük 1-2 percig még pihentessük mielőtt kicsomagolnánk.
(Stahl Judit receptje)

3 megjegyzés:

  1. ez sem rossz, de az én kedvenc szendvicsem a füstölt lazac, hagyma, sajt, mindez lapítva összesütve (panini)... tényleg nincs benne más, nem is kíván egyebet
    nóri

    VálaszTörlés
  2. Szia Nóri!
    Nagyon jól hangzik, kipróbálom! A hagyma esetleg lila is lehet? :)

    VálaszTörlés
  3. én rendelnék egy ilyet, most rögtön :D

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések