2011. január 14., péntek

Tepsis

Na ugye, hogy tepsi és nem tepszi? Bárhogy is ejtjük, ami belekerült az a sütőből kikerülve csak jó lehet. Ezt az egyszerű receptet szerintem elrontani nem lehet, még kezdőknek is bátran ajánlom.
A legfontosabb, hogy már előző este fűszerezzük be a csirkecombokat, hogy jól átjárja az íz. Nézzük mi van otthon: (kezdők használhatnak kész fűszerkeveréket is) só, bors, majoranna, kakukkfű, fokhagymás só, paprika... Készítünk egy keveréket, amivel a csirke bőre alatt is jó alaposan bedörzsöljük. Tetőtől-talpig, már ha lenne szegénykének... Felszeletelünk néhány fokhagymát és a csirkecombok bőre alatti husiba késheggyel lyukat fúrunk, majd beletuszkoljuk a gerezdeket. Egy tálkába egymásra rakjuk a húsikat, kevés olajjal meglocsoljuk és egy estére hűtőbe tesszük.

Másnap meghámozunk pár szem krumplit, gerezdekre szeljük és egy tepsiben a csirkecombok közé szórjuk. Előtte a tepsi aljára tegyünk kevés olajat. A csirkecombok bőre alá még elrejtünk egy kis bacon szalonnát, vöröshagymát. Majd rá a combokra is fektessünk egy-egy bacont.
A krumplik közé, (amit előtte megsózunk) apróra vágott fokhagymát, szalonnát és csikozott vöröshagymát teszünk. Az egészet lefedjük fóliával és előmelegített sütőben sütjük egy fél órát, majd a fólia levétele után a husikat 10 percenkét meglocsoljuk a tepsi alján összegyült zsiradékkal. Addig sütjük amíg a kruplik közül néhány, és a csirke bőre jó ropogós lesz.
Nálunk már kedvenc lett.

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • fűszerek ízlés szerint
  • (só, bors, kakukkfű, paprika, majoranna)
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • bacon szalonna
  • burgonya

1 megjegyzés:

  1. Ó hát igen! Nálunk ez nagy családi klasszikus, mi úgy hívjuk hogy "Szandokán". A neve ismeretlen eredetű, illetve valószínűleg azzal van összefüggésben hogy akkoriban ez futott a tv-ben. :) Mi karikára vágott paradicsomot és paprikát is teszünk a krumpli közé. Imádom!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések