2011. január 19., szerda

Zöldborsófőzelék

Sokszor éhezünk valami egyszerűre, vagy csak egy kis nosztalgiára. Talán az egyetlen főzelék amit szinte minden gyerek szeret, hiszen finom, bár ezt jogtalanul birtokolja egy másik főzelék is. Pedig ez is nagyon az!

Apróra vágott, kevés vöröshagymát teszünk olajra. Majd kis idő múlva rászórjuk a (fagyasztott) zöldborsót. Sózzuk és nagyon kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt pároljuk. Ez idő alatt elkészítjük a tejfölös habarást, ami fél pohár tejföl, két kanál liszt, alaposan elkeverve. Szükség szerint egy kis tej. A zöldborsóhoz még nagyon kevés bazsalikomot tettem és apróra vágott petrezselymet. (abból lehet bőven) Aki édesen szereti adhat hozzá cukrot. Én most kipróbáltam mézzel és nagy finom lett:). Beleöntjük a habarást és alapoan elkeverjük majd felöntjük tejjel és összeforraljuk. Ilyenkor ha szükséges még sózom egy kicsit. Ha besűrüsödött már tálalhatjuk is pl. tükörtojással. Hmm nagyon kellemes, bársonyosan krémes lett. Próbáljátok ki.

Hozzávalók:
  • zöldborsó
  • vöröshagyma
  • só, bazsalikom (kevés)
  • petrezselyem
  • cukor vagy méz
  • tejföl
  • liszt
  • tej

1 megjegyzés:

  1. Kedvencem :) A te bazsalikomos-hagymás változatod nagyon tetszett a múltkor amikor megkóstoltam!

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések