Jó alaposan elkeverjük (fakanállal vagy kézzel) és sütés előtt zsemlemorzsába forgatjuk a kézzel gyúrt fasirtpogácsákat.
Köretnek készíthetünk hozzá cukkinis, zöldséges rizst. A hagymán a cukkinit megpiritjuk, sóval borssal. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget (cukorborsó, répa, karfiol) és kakukkfűvel ízesítjük.
Ha maradna előző napról krumplipüré mint nekem, akkor felhasználhatjuk krokettnek és a fasírt mellett az olajban kisüthetjük. A krumplipüréhez lisztet, tojást keverünk. Ha kell még sózzuk de hozzákevehetünk apróra vágott petrezselymet is, hogy szép zöld pöttyös legyen. A kis rudakat, sütés előtt szintén zsemlemorzsába forgatjuk.
Hozzávalóka fasírthoz:
- pulyka és marha darált hús
- 2 rozskifli
- 1,5 dl tej
- 2 tojás
- szezámmag
- só, bors paprika
- majoranna
- fokhagyma, vöröshagyma
- stake fűszerkeverék
- friss petrezslyem
- zsemlemorzsa
Krumplipürét krokettnek? Zseni vagy! :)
VálaszTörlésna a szezámagot kifelejtettem ez van amikor kreaívkodik az ember, már elfelejtem legközelebbre, na erre jó a blog :)
VálaszTörlésén egyszerűen csak fasírtkirálynőnek foglak hívni, még a "Ki a fasírt" után is meg tudsz lepni! :)
VálaszTörlés