Lassan itt a nyár, jönnek a friss gyümölcsök. Most sajnos csak fagyasztott málnára futotta, de lesz ez még jobb is :) Könnyű tavaszi/nyári édesség, kb 3/4 óra munkával.
Hozzávalók
Tésztához:
- 15 dkg zabliszt (97,5 g CH)
- 10 dkg vaj
- 4 ek nyírfacukor
- 1 tojás
Túró krémhez:
- fél kg túró
- 2 tojás
- reszelt citrom héja
- fél vanília rúd
- 6 ek nyírfacukor
- 2 lap zselatin
- 2 marék málna :) (200 g - 10 g CH)
A zablisztet az olvasztott vajjal, a tojással és a nyírfacukorral összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk egy nagyobb (27 cm-es) piteforma méretre. Nyomkodjuk bele a formába. A legjobb ha nem vágjuk le a szélét, hanem hagyjuk, hogy túllógjon a formán és a sütést követően vágjuk le (ez nálam most nem így történt sajnos) Szurkáljuk meg az alját egy villával (vagy rakunk bele sütőpapírt és kerámia sütőgyöngyöt, esetleg babot). 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre (kb 5-8 perc)
A túrókrémhez a túrót, tojást, citrom héjat, kikapart vanília rúd belsejét és a nyírfacukrot keverjük össze. A zselatin lapokat áztassuk be és amikor puhák 2 ek vízben kis lángon olvasszuk fel. A zselatin keveréket keverjük a túrós masszához. A masszát öntsük kész tésztára és sűrűn dobáljuk bele a málnát. Egy éjszakára rakjuk hűtőbe (ha sietünk, akkor pár óra is elegendő neki)
Gyönyörűen néz ki! Várólistára került:) Az a málna rajta rendkívűen vonzó!
VálaszTörlésKöszi Emi! :) A málna tényleg isteni, már nem bírtam megvárni vele a nyarat :) Hajrá, mielőbb kerüljön le arról a várólistáról :)
VálaszTörlésmálna <3 szuperjól néz ki ez is!
VálaszTörléstojást mivel tudnám helyettesíteni?
VálaszTörlésFagyasztott málnával is elkészíthető?
VálaszTörlés