2012. március 19., hétfő

Tonhalas, brokkolis tészta

Sokszor elkészítettem már ezt az ételt brokkoli és tejszín nélkül is, leginkább ha kevés időm volt, de mégis kedvezni akartam... Nem sokkal tart tovább egy kis tejszínnel és brokkolival feldobni az ízeket, főleg ha a tészta is ízesített, mondjuk chilivel.
Külön-külön feltesszük a tésztának és brokkolinak a vizet. (A brokkolit vágjuk apróbb darabokra.) Mialatt ezek megfőnek, hozzálátunk a tonhalas szószhoz.
A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk és az egyik tonhal konzerv olaján megpirítjuk. Ráöntjük a két tonhalat (a másik olaját már nem szükséges használnunk) kevergetés mellett kissé lepirítjuk. Sóval és bossal fűszerezzük. Hozádobjuk a megfőtt brokkolit. Felöntjük a tejszínnel és egy kis vízzel, majd újraforrás után hozzáadjuk a friss petrezselymet és ízlés szerint friss citrom levével tovább ízesítjük.
A kész tésztát beleöntjük és még a tűzön alaposan összefogatjuk.
Egy kis mozarella a tetején és kész a markáns ízvilágú, de mégis krémes tészta.




Hozzávalók:

  • chilli tészta
  • 2 tonhal konzerv (200 gr/doboz)
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 rózsa brokkoli
  • petrezselyem, só, bors
  • 3 gerzd fokhagyma
  • citrom
  • víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések