Külön-külön feltesszük a tésztának és brokkolinak a vizet. (A brokkolit vágjuk apróbb darabokra.) Mialatt ezek megfőnek, hozzálátunk a tonhalas szószhoz.
A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk és az egyik tonhal konzerv olaján megpirítjuk. Ráöntjük a két tonhalat (a másik olaját már nem szükséges használnunk) kevergetés mellett kissé lepirítjuk. Sóval és bossal fűszerezzük. Hozádobjuk a megfőtt brokkolit. Felöntjük a tejszínnel és egy kis vízzel, majd újraforrás után hozzáadjuk a friss petrezselymet és ízlés szerint friss citrom levével tovább ízesítjük.
A kész tésztát beleöntjük és még a tűzön alaposan összefogatjuk.
Egy kis mozarella a tetején és kész a markáns ízvilágú, de mégis krémes tészta.
Hozzávalók:
- chilli tészta
- 2 tonhal konzerv (200 gr/doboz)
- 2 dl tejszín
- 3-4 rózsa brokkoli
- petrezselyem, só, bors
- 3 gerzd fokhagyma
- citrom
- víz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése