2012. március 2., péntek

Almás-fahéjas keksz

Végre lejárt a diéta szigorú időszaka és már jöhet egy kis gyümölcs is. Érdekes, hogy azelőtt szinte egyáltalán nem ettem gyümölcsöt. Most meg ölni tudtam volna egy almáért, mert az legalább édes. Jó dolog ez, a diéta egyik pozitív hozadéka.
Szóval az alma újabb távlatokat nyitott meg az ehető ételek rövidke listáján. Mivel sütiben régebben is nagyon szerettem és mostanában a keksz téma is népszerű nálam, kézenfekvő volt, ha almás kekszet készítek. Bejött. Mire fotózásra került, gyakorlatilag ez a 3 darab marad belőle.





Hozzávalók:
  • 2 közepes alma
  • 15 dkg zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 3 ek nyírfacukor

Az almát vékony cikkekre vágom. Egy lábosban kis vízzel közepes lángon elkezdem főzni. Sűrűn kevergetve, addig főzöm, amíg pépes nem lesz. Belekeverem a fahéjat és a cukrot. A zablisztet elkeverem a sütőporral és hozzáadom a tojást és az almás keveréket. Az egészet jól összekeverve, sütőpapíros tepsire evőkanál segítségével kiadagolom. 180 fokos előmelegített sütőben sütöm.

1 megjegyzés:

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések