Szóval az alma újabb távlatokat nyitott meg az ehető ételek rövidke listáján. Mivel sütiben régebben is nagyon szerettem és mostanában a keksz téma is népszerű nálam, kézenfekvő volt, ha almás kekszet készítek. Bejött. Mire fotózásra került, gyakorlatilag ez a 3 darab marad belőle.
Hozzávalók:
- 2 közepes alma
- 15 dkg zabliszt
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 1 kk fahéj
- 3 ek nyírfacukor
Az almát vékony cikkekre vágom. Egy lábosban kis vízzel közepes lángon elkezdem főzni. Sűrűn kevergetve, addig főzöm, amíg pépes nem lesz. Belekeverem a fahéjat és a cukrot. A zablisztet elkeverem a sütőporral és hozzáadom a tojást és az almás keveréket. Az egészet jól összekeverve, sütőpapíros tepsire evőkanál segítségével kiadagolom. 180 fokos előmelegített sütőben sütöm.
Megcsináltam.és fogom is FINOM!!!!!
VálaszTörlés