2012. március 21., szerda

Cukkinis-fetás kosárkák

A tegnapi édes pite után jöjjön a sós kistestvér. Ezeket a formákat most szereztem be és máris imádom! Kis cukiságokat lehet vele alkotni és persze ki tudna ellenállni ilyeneknek :) Ráadásul nem is tudjuk túlenni magunkat (max, ha egyszerre 3-at pakolunk be a kis pitékből)
Itt a jó idő, gondoltam kerüljön valami friss és egészséges abba a formába. Volt egy kis cukkinim, feta sajtom és innentől már nem volt nehéz. Bátran kísérletezzetek Ti is, elrontani biztosan nem lehet :)



Hozzávalók (4 db-hoz)

Tésztához:
  • 20 dkg tönköly liszt (128 g CH)
  • 1 dl víz
  • fél mokkáskanál só 

Töltelékhez

  • 200 g feta sajt
  • kb 3 ek tejföl
  • 2 nagy szál újhagyma
  • 2 cukkini (100g - 5 g CH)
  • kakukkfű
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • só, bors

A lisztből sóból és vízből tésztát gyúrunk. Kicsit félretesszük pihenni.
A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sózzuk (csak módjával, mert a feta sós), borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A fetát a tejföllel és az apróra vágott újhagymával összekeverjük.
A tésztát kb 3 mm vékonyra nyújtjuk és a formákba nyomkodjuk. Leteszünk egy réteg cukkinit, vékonyan megkenjük a fetás keverékkel, majd jöhet megint a cukkini és végül a fetás réteg kicsit vastagabban.
Az formákat 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Szuper finom lehet! Megcsinálom! Külön tetszik, hogy a tésztában nincsen zsiradék és vegán. Azért nem esik szét?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Nem, nem esik szét. Annyira figyelj, hogy megfelelő mennyiségű vizet adj hozzá. Olyan ruganyos-gumis állagú tészta lesz belőle. esetleg egy kis olajat is lehet bele rakni.

    VálaszTörlés
  3. A léböjtkúrám első napján talán nem téged kéne olvasgatni :) de azt nem bírom megállni hogy meg ne kérdezzem, hogy hol tettél szert ezekre a tüneményes formákra?
    Köszi
    Niki

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések