Itt a jó idő, gondoltam kerüljön valami friss és egészséges abba a formába. Volt egy kis cukkinim, feta sajtom és innentől már nem volt nehéz. Bátran kísérletezzetek Ti is, elrontani biztosan nem lehet :)
Hozzávalók (4 db-hoz)
Tésztához:
- 20 dkg tönköly liszt (128 g CH)
- 1 dl víz
- fél mokkáskanál só
Töltelékhez
- 200 g feta sajt
- kb 3 ek tejföl
- 2 nagy szál újhagyma
- 2 cukkini (100g - 5 g CH)
- kakukkfű
- 3 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
A lisztből sóból és vízből tésztát gyúrunk. Kicsit félretesszük pihenni.
A cukkinit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sózzuk (csak módjával, mert a feta sós), borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Az egészet jól összekeverjük és állni hagyjuk.
A fetát a tejföllel és az apróra vágott újhagymával összekeverjük.
A tésztát kb 3 mm vékonyra nyújtjuk és a formákba nyomkodjuk. Leteszünk egy réteg cukkinit, vékonyan megkenjük a fetás keverékkel, majd jöhet megint a cukkini és végül a fetás réteg kicsit vastagabban.
Az formákat 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Szuper finom lehet! Megcsinálom! Külön tetszik, hogy a tésztában nincsen zsiradék és vegán. Azért nem esik szét?
VálaszTörlésKöszi! :) Nem, nem esik szét. Annyira figyelj, hogy megfelelő mennyiségű vizet adj hozzá. Olyan ruganyos-gumis állagú tészta lesz belőle. esetleg egy kis olajat is lehet bele rakni.
VálaszTörlésA léböjtkúrám első napján talán nem téged kéne olvasgatni :) de azt nem bírom megállni hogy meg ne kérdezzem, hogy hol tettél szert ezekre a tüneményes formákra?
VálaszTörlésKöszi
Niki