Amíg a candida diéta tart, próbálom visszaidézni a régi ízeket, így pl. a pizza-t is, így az élesztő -és fehér liszt mentes változatával kísérleteztem kicsit. Számos ilyen recept kering a neten, nekem ez egészen bejött. Azzal azért mindenképpen számolni kell, hogy a tészta még a kanyarban sincs az igazihoz képest, de jól megválasztott feltétekkel tényleg finom.
Hozzávalók
Tésztához:
- 25 dkg fehér tönkölyliszt (170 g CH)
- 3 ek olívaolaj
- 2-2,5 dl víz
- 1 tk só
- 2 tk oregánó
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 db paradicsom (télen bio paradicsom konzerv)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- oregánó
- bazsalikom
- só
- brokkoli
- fél kaliforniai paprika
- fél lilahagyma
- mozzarella sajt
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, oregánót és a sót, összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy nem ragacsos, de gyúrható tésztát kapjunk.
Elkészítem a paradicsom szószt. A hagymát olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd a hámozott, kimagozott paradicsomot. Oregánóval, bazsalikommal és sóval ízesítem. Jól összefőzőm, majd leturmixolom.
A tésztát vékonyra nyújtom, majd 200 fokos előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütöm. A sütőből kivéve megkenem a paradicsom szósszal, majd rádobom a szeletelt lilahagymát, paprikát, brokkolit és a megszóróm a mozzarella sajttal. Mehet a sütőben. Addig sütöm míg a sajt jól meg nem pirul a tetején.
Ebböl mekkora pizza lessz ?
VálaszTörlés