A lányokkal karácsony tájékán megfertőződtünk a kekszkészítéssel. Sokféleképpen ízesíthető, sokáig eláll, és szuper ajándék is egyben. Azóta is tart a kísérletezés, és a receptgyűjtés a témában. Az egyik ilyen netes felderítés alkalmával találtam Krisztinél (á la carte) egy, azaz öt szuper összetevőt, a kínai ötfűszer keveréket. Az alaprecept az általunk is már sokszor kipróbált Pierre Hermé féle.
Hozzávalók 24 db kekszhez:
A tojást és a cukrot keverjük el, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A tésztából formázzunk két kisebb hengert, és tegyük 1-2 órára hűtőbe. (De akkor sem lesz semmi baj, ha egy éjszakát áll.) Ha kivettük a hűtőből, akkor forgassuk bele kristálycukorba. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tésztát szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. 10-15 perc alatt megsül.
Hozzávalók 24 db kekszhez:
- 225 gr vaj
- 100 gr nyírfacukor (60 g CH)
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 tojás
- 3 púpos teáskanál kakaó
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 30 ml rum (IR diétások hagyják ki)
- 340 gr fehér tönkölyliszt (221 g CH)
- nyírfacukor (elhagyható)
A tojást és a cukrot keverjük el, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A tésztából formázzunk két kisebb hengert, és tegyük 1-2 órára hűtőbe. (De akkor sem lesz semmi baj, ha egy éjszakát áll.) Ha kivettük a hűtőből, akkor forgassuk bele kristálycukorba. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tésztát szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. 10-15 perc alatt megsül.
Érdekesen hangzik :)
VálaszTörlésEz a csodaszép keksz, aminek a képét láttam már Instagramon. Nagyon finom lehet és csodásak a fotók!
VálaszTörlésKöszi, tényleg bevált, azóta még egyszer megcsináltam! :)
VálaszTörlés