2012. március 5., hétfő

Fűszeres csokis keksz

A lányokkal karácsony tájékán megfertőződtünk a kekszkészítéssel. Sokféleképpen ízesíthető, sokáig eláll, és szuper ajándék is egyben. Azóta is tart a kísérletezés, és a receptgyűjtés a témában. Az egyik ilyen netes felderítés alkalmával találtam Krisztinél (á la carte) egy, azaz öt szuper összetevőt, a kínai ötfűszer keveréket. Az alaprecept az általunk is már sokszor kipróbált Pierre Hermé féle.


Hozzávalók 24 db kekszhez:
  • 225 gr vaj
  • 100 gr nyírfacukor (60 g CH)
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 tojás
  • 3 púpos teáskanál kakaó
  • 1 tk kínai ötfűszer keverék
  • 30 ml rum (IR diétások hagyják ki)
  • 340 gr fehér tönkölyliszt (221 g CH)
  • nyírfacukor (elhagyható)

A tojást és a cukrot keverjük el, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. A tésztából formázzunk két kisebb hengert, és tegyük 1-2 órára hűtőbe. (De akkor sem lesz semmi baj, ha egy éjszakát áll.) Ha kivettük a hűtőből, akkor forgassuk bele kristálycukorba. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A tésztát szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre, és tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. 10-15 perc alatt megsül.



3 megjegyzés:

  1. Ez a csodaszép keksz, aminek a képét láttam már Instagramon. Nagyon finom lehet és csodásak a fotók!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, tényleg bevált, azóta még egyszer megcsináltam! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések