2010. december 21., kedd

Húsos-répás pite

Ha valami könnyű vendégváróra lenne szükség az ünnepek alatt, ez egy gyorsan elkészíthető, pikáns és egyben tartalmas fogás. Ez a recept azért is fontos számomra, mert Orsi tanította meg nekem, mégpedig úgy hogy együtt csináltuk. :)
Hozzávalók:
  • 4 db répa
  • 50 dkg darált pulyka
  • szerecsen dió
  • fűszerkeverék
  • vegeta
  • őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • tejföl
  • erős pista
  • 1 csomag leveles tészta
Lereszeljük a répákat, majd hagymán megpirítunk a pulykát. Fűszerezzük szerecsen dióval, őrölt borssal, és adjunk hozzá szárnyas fűszerkeveréket. Amikor félig megpirult a hús, akkor beletesszük a répát és pároljuk 1-2 percig. Ha a répa kicsit megpuhult, akkor összeforraljuk 1dl tejszínnel. Megvárjuk amíg kihűl, majd belekeverünk 1 tojást. Egy kis tepsibe sütőpapírt teszünk, elfelezzük a tésztát és lefektetjük. Ráhalmozzuk a tölteléket, majd lefedjük a tészta második felével. A tetejét megkenjük (egy kiskanál hátával) 1 tojás sárgájával amibe egy kis tejfölt és vegetát keverünk. Sajtot is reszelhetünk a tetejére! 20 perc alatt 200 fokon pirosra sütjük. Erős pistával elkevert tejföllel tálaljuk!

7 megjegyzés:

  1. Eszti, milyen tésztát rétes, leveles?

    VálaszTörlés
  2. Eszti! Ez isteni! Kedvesem mindig megszokott várni az első falattal, most mikor beértem, már javában tömte magába a falatokat, gyermeki rajongással arcán. Két napig volt elegendő, és ma már a következő adag sült a sütőben. Hálásan köszönöm ezt a fantasztikus receptet!
    Egyszerűen mennyei!!!!
    Üdv
    Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Timi, örülök hogy tetszik, a visszajelzés szerint tényleg nagyon jól sikerült! :)

      Törlés
  3. Szuper kis recept. A husi darálva van vagy apró kockára vágva?

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések