2010. december 2., csütörtök

Rétes

Nem is nyújtom a szót, ahogyan kis csalással a rétestésztát sem. Vettem. Persze zalai lányként ha hiszitek ha nem, azt is tudom. Azért egy kis apró trükkel, amit most megosztok veletek így is vetekszik a legfinomabb házi rétessel.

Hozzávalók:
  • Réteslap (egy rúdhoz 2-3 lap)
  • olaj
  • búzadara
  • cukor
  • fahéj
  • alma
  • meggy
  • tejföl
  • tojás
  • vaniliáscukor
Nedves konyharuha közé kiterítem a réteslapokat hogy ne száradjanak ki. Egy másik tiszta konyhruhára helyezem az első lapot és finoman megkenem olajjal, majd ráhejezem a következőt. Ízlés szerint 2-3 lapot használjunk egy rúd réteshez. Az olaj azért kell a lapok közé hogy ropogós legyen és elváljanak a rétegek egymástól.
Egy sávban, megszórom búzadarával (ez a gyümölcs nedvességét veszi fel) arra teszem a gyümölcsöt amit ízlés szerint meghintek cukorral, fahéjjal és a "titokkal":

Nagy pohár tejfölhöz egy tojást keverek és legalább egy vaniliás cukrot így egy finom édes öntetet kapok amivel meglocsolom belül és kívűl is a rétest.

Feltekerem és az egymás mellé helyezett rudak között megkenem olajjal, hogy ha megsült szétváljanak. A tetejére a kenek a tejfölös öntetből, hogy szép barnára süljön.
Forrón és hidegen más-más az ízhatás de mindkettő mennyei.

2 megjegyzés:

  1. Tudom hogy tudsz tésztát gyúrni-nyújtani-fonni meg minden, le a kalappal, de akkor is isten áldja a kész réteslapot! Na és a titkokat! :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések