Hozzávalók:
- Réteslap (egy rúdhoz 2-3 lap)
- olaj
- búzadara
- cukor
- fahéj
- alma
- meggy
- tejföl
- tojás
- vaniliáscukor
Nedves konyharuha közé kiterítem a réteslapokat hogy ne száradjanak ki. Egy másik tiszta konyhruhára helyezem az első lapot és finoman megkenem olajjal, majd ráhejezem a következőt. Ízlés szerint 2-3 lapot használjunk egy rúd réteshez. Az olaj azért kell a lapok közé hogy ropogós legyen és elváljanak a rétegek egymástól.
Egy sávban, megszórom búzadarával (ez a gyümölcs nedvességét veszi fel) arra teszem a gyümölcsöt amit ízlés szerint meghintek cukorral, fahéjjal és a "titokkal":
Nagy pohár tejfölhöz egy tojást keverek és legalább egy vaniliás cukrot így egy finom édes öntetet kapok amivel meglocsolom belül és kívűl is a rétest.
Feltekerem és az egymás mellé helyezett rudak között megkenem olajjal, hogy ha megsült szétváljanak. A tetejére a kenek a tejfölös öntetből, hogy szép barnára süljön.
Forrón és hidegen más-más az ízhatás de mindkettő mennyei.
Tudom hogy tudsz tésztát gyúrni-nyújtani-fonni meg minden, le a kalappal, de akkor is isten áldja a kész réteslapot! Na és a titkokat! :)
VálaszTörlésamen:)
VálaszTörlés