Amikor úgy alakul, hogy egyedül maradok otthon, akkor általában valami egyszerű és gyorsan elkészíthető dolgot főzök. Ilyenkor szinte már szertartásszerűen a paradicsomos penne van terítéken. Nekem ez a zöldség-gyümölcs a kedvenc, maga a csokoládé. Főleg ha olyan olaszos hangulat lengi át, amit a friss fűszernövények és az olívabogyó jelentenek.
Télen korlátozottak a lehetőségek, de amint kijön a tavasz, az erkélyen szemet gyönyörködtető fűszernövény ültetvényt lehet nevelgetni.
Hozzávalók:
- fél csomag fusili
- 6-7 szem szárított paradicsom
- szárított paradicsomkrém
- konzerv paradicsom
- friss bazsalikom
- friss oregánó
- fokhagymapor
- chili
- parmezán v. reszelt sajt
- zöld és fekete olíva
Felteszem a vizet főni, közben nagyobb darabokra aprítom a friss fűszernövényeket. Egy serpenyőbe öntöm az összeaprított konzerv paradicsomot és a sajt kivételével beledobok mindent. Amint összeállt a finom öntet, és a tészta is Al dente, már csak tálalni kell és egy jó nagy adag sajtot reszelni a tetejére! Hmmm... Nyami!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése