Nagyon laktató és ízletes ebéd kerekedett belőle a jól bevált tejszínes gombás mártással.
Feltettem a hagymát amire a felszeletelt gomba került sóval, borssal és frissen vágott petrezselyemel fűszerezve. Egy pikáns plussz a hűtőben mindig akad... most épen egy megbontott tokaji aszú. Nem kell sok csak egy icipici a többi inkább az étel mellé fogyasztva. :)
Ha jól megpárolódott, össszesült a gomba, akkor jöhet rá a tejszín. Aki kicsit sűrűbben szereti, annak előtte egy kanálnyi lisztet kell jól elkavarni a gombával és csak utána hozzáönteni a tejszínt. Még egy utolsó összerottyantás, még egy kis só, bors és kész is a mártás. Kb. annyi idő, mint amíg a tortellini is megfő.
Tálaláskor még egy kis füstöltsajttal tökéletesíthetjük.
Hozzávalók:
- sonkás tortellini
- egy fej vöröshagyma
- több fej csiperke gomba
- friss petrezselyem
- 5 dl főzőtjejszín
- só, bors
- fél deci tokaji aszú
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése