Hozzávalók
Gyümölcshöz
- 2 kimagozott felszeletelt sárgabarack
- 1 kicsutkázott vastagon darabolt körte
- 1 kis doboz szeder
- 1 kis doboz áfonya
- 1 doboz málna
- ½ reszelt alma
- 5 evőkanál cukor
- e jó löket balzsamecet
A bogyós gyümölcsöket lehet helyettesíteni fagyasztott erdei gyümölcs mixszel!
Tésztához
- 6 púpozott evőkanál fagyos vaj
- 250 g finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 70 g cukor
- Egy nagy csipet só
- 1 ½ dl író (kefir, joghurt vagy tejföl is jó)
- Még egy kis cukor a behintéshez
Melegítsd elő a sütőt 190-ra. Keverd össze a gyümölcsöket, a cukrot és a (balzsamecetet) egy serpenyőben, tedd takaréklángra, és finoman rotyogtass, amíg a bogyók levet eresztenek. Öntsd át egy tűzálló edénybe. Közben készítsd el a tésztát. Morzsold a fagyos vajat a lisztbe, hogy a keverék finom kenyérmorzsára emlékeztessen. Adj hozzá cukrot és sót, jól dolgozd össze, öntsd hozzá az írót, így laza, lágy tésztát kapsz. Kanalazd a forró gyümölcs tetejére (az a szép, ha darabos formája van, tegyél galuskákat összevissza a gyümölcs közé), hintsd meg egy kis finomított kristálycukorral, és süsd össze az előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára. Kínálj hozzá vaníliafagyit.
emlékszem arra a vendgségre ez asüti egy álom
VálaszTörlésA "kis doboz" térfogatra mennyi?:)
VálaszTörlésOlyan 120 g körül. Remélem tetszeni fog a süti, nálam az egyik kedvenc még mindig!
VálaszTörlés