Munka után munka, ezt csak evéssel lehet bírni. De meg is kell főzni, így egy idő után a gyorsaság fontos szempont lesz. El is loptam Stahl... de csak a szlogenjét és csináltam gyorsan valami finomat. Felszeleteltem és enyhén kikloffoltam a csirke melleket. Besóztam, borsoztam. Egy kevés őrölt majorannába és francia fűszerkeverékbe forgattam. Kis olajat és 3 kanál tejfölt kevertem még hozzá. Lefedtem és hűtőbe raktam, amíg a többi hozzávalót előkészítettem. Jénai tál aljára kevés olajat öntöttem, arra a felszeleteltem a gomba felét, majd szalonnakockákat és hagymakarikákat. Megsóztam, borsoztam és friss apróra vágott petrezselymet szórtam rá. Még egy kevés zöldborsó, ami csak javít a szín és ízhatáson. Erre fektettem a húsokat amire sok fokhagymát raktam, majd gombát és hagymát, aztán megint húst. A maradék tejfölt megfűszereztem (francia, petrezselyem) és ráöntöttem a tetejére. Fóliával lefedve fél órát sütöttem, majd fólia nélkül még ugyanannyit. Közben nagyon sok levet engedett, amit leöntöttem róla (ez jó alaplé lesz majd valamihez). Végül szeletelt füstölt sajtot tettem a tetejére és amíg az rásült, szalonnakockákat pirítottam egy serpenyőben és a tálaláskor a tetejére halmoztam.
Hozzávalók:
Szervusz!
VálaszTörlésFelhasználtad végül a keletkezett lét?
Üdv
Timi
Szia,
TörlésOlyan rég volt, nem is emlékszem, de valami mártásnak el tudom képzelni...
Vagy akár tejfölbe/joghurtba elkeverni és még ráönteni az ételre.