2010. szeptember 13., hétfő

Édes hármas

Hétvége, vidék, vendégség. Valamit vinni kell, ami gyors és látványos. Így esett a választásom a zebratortára. Igazán szép lett, ráadásul nagyon szórakoztató az elkészítése ezért vasárnap újra megcsináltam kicsit másként, tricolorban és, hogy még lágyabb legyen, +két kanál tejföllel.

A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, a sütőporos lisztet és a két kanál tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. Három részre osztjuk a masszát. Egyikbe vaniliás pudingot a másikba epreset a harmadikba kakaóport keverünk. A kakósba még ízlés szerint rumot is teszünk. A legizgalmasabb része most következik. A sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaforma közepére, két kanál vaníliás masszát halmozunk majd pontosan a tetejére a csokisból két kanállal és végül az epresből. Ezt így folytatjuk amíg el nem fogy. Relaxációs feladatnak sem utolsó a végeredményt pedig Vasarely is megirigyelné.
Előmelegített sütőben kb 50-60 percet sütjük.

Hozzávalók:
  • 5 db egész tojás
  • 1 sütőpor
  • 250 gr cukor
  • 125 ml langyos víz
  • 250 ml étolaj
  • 375 gr liszt
  • 2-3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál rum
  • 2 kanál tejföl
  • vanília és eper puding

5 megjegyzés:

  1. Kóstoltam, isteni, olyan jó kis ragadós finom puha süti amiből egy tálcányit el lehet majszolni pár perc alatt. :)

    VálaszTörlés
  2. Egy szóval mondom: ZSENIÁLIS.

    VálaszTörlés
  3. Mennyi vaníliás és eperpuding kell hozzá? 1-1 zacsi?

    VálaszTörlés
  4. Vera, ezt én is kipróbálom a héten. :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések