Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 dkg friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldcitrom
- 2 ág friss bazsalikom
- 15 dkg pirított sósmogyoró
- 4 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál piros curry paszta
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- darált bors
- olívaolaj
Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, csorgassuk rá a szójaszószt, és főzzük egy-két percig.
Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell filét és daráljunk rá borsot. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a mogyorószószt, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése