Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- fél dl tejföl
- fél kk cukor
- 1,25 dkg élesztő
- 1 tojás sárgája
- 1 kk só
a töltelékhez:
- 1 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél rúd kolbász
- 25+5 dkg sajt
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 2 tojás
- színes bors
- só
A tésztát összedolgozzuk, és 30 percre félre rakjuk. Közben vékony körszeletekre vágjuk a hagymákat és a kolbászt, felaprítjuk a fokhagymát. Egy kis olajon megpirítjuk a fokhagymát és rádobjuk a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon megfonnyasztjuk. Amíg megpuhulnak elkészítjük a töltelék öntetét. A lisztet a tejjel a tejföllel és a 2 tojással összekeverjük, majd sózzuk borsozzuk. Elővesszük a tésztát és kör alakúra nyújtjuk, majd belefektetjük a formába úgy hogy a tésztának oldalt peremet készítünk. Az alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. A megpuhult hagymákat a tésztára fektetjük, aztán jöhetnek a vékonyka kolbászszeletek, és 25 dkg sajt. Végül ráöntjük az öntetet, és megszórjuk a tetejét 5 dkg sajttal. 170 fokon 45 percig sütjük.
az ilyen sütiket szeretem a legjobban ez nagyon jól néz ki!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésja a sós sütiket :)
VálaszTörlés... A tésztát nem kell elősütni?
VálaszTörlés