2011. november 27., vasárnap

WAMP Spájz - mindent a szemnek! Beszámoló képekben.

Most hétvégén végre megrendezésre került az első csak gasztronómia fókuszú WAMP Spájz. Különlegesség, hogy a rendezvényt most 2 napon át élvezhették a gasztronómia iránt érdeklődők. Az ígéreteknek megfelelően volt, édesség, lekvár, húsféleségek, sajtok, pálinkák, borok, különleges zöldségek, gyümölcsök, konyhai kiegészítők és szakácskönyvek. A programot különböző work-shopok színesítették: Maki főzőshow-t tartott, Szántó Tibor csokoládéit bárki megkóstolhatta vagy a legmenőbb gasztrobloggerekkel beszélgethetett egy rapid randin.

Az igazat megvallva az egész WAMP Spájz kapcsán nagyobb érdeklődésre számítottunk. Nem voltak kevesen, bár nagyon nagy roham sem volt. Az emberek inkább csak nézegettek és csak a nagyon különleges darabokra csaptak le. Mi is kint voltunk a Shambala standon bonbonokkal és egy különleges eperborral, ami mellé eperbor ízesítésű bonbont is be lehetett szerezni. Ez igazi kuriózumnak számított, mely azonnal nagy érdeklődést váltott ki.

Szintén sokan csoportosultak Szántó Tibor különlegesen finom és nem mellesleg nagyon ízléses csomagolású csokoládéi előtt. Magyar emberek lévén a kolbász-szalonna sem maradt érdeklődés híján. Emellett a különleges kerámiából készült konyhai kiegészítők (poharak, só -és borsszórók, sütipecsétek) előtt is tolongtak az érdeklődők.

A legfinomabb találmány számomra a boros lekvár volt (igen, még mindig van új a lekvár piacon) és egy cuki kis válogatást is be tudtunk szerezni a tokaji borecetekből, melyhez rögtön egy mini szakácskönyvet is kaptunk.

Nem is szaporítjuk a szót, mivel itt elsősorban a látványra dominál, beszéljenek helyettünk a helyszínen készült képek.






























4 megjegyzés:

  1. Csak egy amatőr megjegyzés: vettem 5 db különböző Shambala bonbont (jázminteás, Earl Gray teás, gyömbéres, chilis, és még valamilyen volt) és meg kellett állapítsam, hogy bár az ízükkel nem volt baj, de az üvegfal és a papírkapszli jól álcázta, hogy sajnos minden egyes darab szürke, fénytelen volt. Tehát egyértelműen rosszul temperálták a csokit, amit azért egy profitól nem vártam volna.
    Zizu

    VálaszTörlés
  2. Nagy kedvencem az eperbor,( meg minden ami eper), sajnálom a képek láttán, hogy nem tudtam elmenni, így viszont örülök is, mert nem is tudom mennyit költöttem volna!:)

    VálaszTörlés
  3. @Zizu: köszi az észrevételt, fontos a visszajelzés! Továbbítottuk a Shambala felé. A probléma egyébként ott lehetett, hogy ezek a bonbonok egyenként, mártva készülnek. Ez a technológia más felületet eredményez, mint a bonbonformában készült daraboké, így a felületük mattabb lesz, temperálástól függetlenül. A bonbonformában készült bonbonok tudnak csillogóan fényesek lenni.

    @Erika: állítólag mostantól karácsonyig minden vasárnap kint lesznek az eperborok is a Shambala standon, így még nem szállt el minden remény ;) Talán a télapó hozhatna egyet :))

    VálaszTörlés
  4. Shambala: igen, tudom, hogy mi a különbség a polikarbonát formás bonbon tükörfénye és a kézzel mártotté között. (Itthon, házi használatra én is készítek bonbonokat.) A szürke szín akkor is árulkodó. Azért remélem, ez csak egyszeri eset volt, de ezt majd le is ellenőrzöm. :)

    VálaszTörlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések